'United Against Corona' nemzetközi művészeti verseny

'United Against Corona' nemzetközi művészeti verseny
04/07 - 05/01

2020. április 07. - 2020. május 01.

04/07 - 05/01

2020. április 07. - 2020. május 01.


Be part of the #artforcause chain to break the #COVID19 pandemic chain. 

ICCR is pleased to announce Global Art Competition “UNITED AGAINST CORONA-EXPRESS THROUGH ART” inviting artworks from India & the world promoting #ArtinthetimeofCorona. Express yourselves and win prizes. Please visit iccr.gov.in for guidelines & details. 

Jelentkezni lehet az Indian Council for Cultural Relations (ICCR) felületén. Határidő: 2020. május 1.

Részletek

A COVID-19 járvány egy csapásra elsöpörte a régi világot és mindannyiunk életére hatással van. Ez a legjobb – és a legrosszabb – emberi érzéseket váltja ki belőlünk: empátia, szimpátia, kedvesség, aggodalom, harag, frusztráció, társadalmi együttérzés és bátorság. Amióta világ a világ az ilyen érzelmek mindig táplálták a kreativitást: az emberek innovatív ötletekkel álltak elő, kitalálták hogyan lehet megbirkózni a nehézségekkel.

2. Az Indiai Kulturális Kapcsolatok Tanácsa (ICCR), amelynek feladatai közé tartozik, hogy kulturális kapcsolatokat építsen a világ országai között a népek között létrejövő kulturális és oktatási csereprogramok által, pályázatot hirdet indiai és nem indiai állampolgárok részére: Együtt a CORONA ellen – fejezd ki érzéseidet a művészet segítségével.

3. A pályázat nyitott minden amatőr és profi művész számára a világ minden tájáról, minden korcsoportból. Olyan műveket várunk, amelyek a művész érzéseit, érzelmeit, gondolatait és innovatív ötleteit fejezik ki a COVID-19 vírussal, a közösségi távolságtartással, a karanténnal és a vírussal szembeni küzdelemmel kapcsolatban a művészet eszközeivel a következő formátumokban:

  • Festmény: papírra/vászonra készül olajfestmény, kréta-, vagy ceruzarajz, akvarell
  • Digitális művészet: grafikus poszterek és festmények

4. A műalkotásokat a következő kategóriákba soroljuk:

  • kortárs művészet
  • népi és törzsi művészet
  • képregény és illusztráció
  • digitális és new age művészet

5. A résztvevőket a következő csoportok szerint fogjuk értékelni:

  • hivatásos művészek
  • amatőr alkotók
  • gyermekek és diákok (21 év alattiak)

6. A pályázóknak a pályaműveikről készült nagyfelbontású (legfeljebb 10 Mbyte méretű) képet kell megküldeniük az ICCR részére 2020. május 1-ig. A beérkezett munkákat jeles művészekből és a kulturális élet prominens képviselőiből álló zsűri fogja értékelni. A nyertesek értékes díjakban részesülnek.

7. A legjobb művekből készült válogatás vezető indiai és nemzetközi galériákban kerül kiállításra. A nagyszabású kulturális eseménnyel egybekötött díjátadó ünnepség Új Delhiben kerül megrendezésre a járvány lecsengését követően.

8. Az ICCR hisz abban, hogy a művészet reményt, célt és vágyat ad mindnyájunknak, hogy e nehéz idők gondjain túljuthassunk. A pályázat célja, hogy szolidaritást építsünk a világ népei között és megmutassuk egymásnak, hogy miképpen fejezzük ki érzéseinket, amelyek hasonlóak minden országban. Évszázadokon át az emberiség nagy ellenálló képességet mutatott és túljutott a megpróbáltatásokon. Célunk az, hogy megragadjuk ezt a pillanatot a művészeti önkifejezésen keresztül. Az alkotó keze megállítja az időt és örökre megragadja a társadalom pillanatnyi érzelmeinek esszenciáját.

9. A Közösségi távolságtartás, az önizoláció, a karantén fizikailag elválaszthatta egymástól az embereket, mégis sokkal közelebb kerültek egymáshoz, felismerve az emberiség közös sorsát. Ebben a helyzetben a virtuális tér biztosíthat olyan helyet, ahol a művészetek és a gondolatok találkoznak és keverednek. Az ICCR ezért rendezi ezt a pályázatot a kibertérben, mert itt együtt lehetünk akkor is, ha fizikailag el vagyunk választva egymástól

9. A részvétellel kapcsolatos részletek és tájékoztatók az következő webhelyen érhetőek el:  www.iccr.gov.in

10. Kérdéseit a következő email címre intézze angolul: iccr4art@gmail.com