Dr. Wilhelm Zoltán (PTE): Magyar diaszpóra Dél-Ázsiában (előadás)

Dr. Wilhelm Zoltán (PTE): Magyar diaszpóra Dél-Ázsiában (előadás)
11/13

2020. november 13. 15:00 - 16:00

11/13

2020. november 13. 15:00 - 16:00


Az eseményhez itt lehet csatlakozni:
https://diaszporaprojekt.org/hu/regisztracio
https://fb.me/e/1Fk4lIRgR

"A diaszpóra közösségek számára erős identitásmegőrző szereppel bír az aktív kapcsolattartás, valamint a kultúra, a nyelv és a közös vallásgyakorlás, amelyeket a világjárvány idén komoly kihívások elé állított.

A PTE Diaszpóra Projekt Hálózat és a Kerko Média Kft. őszi online rendezvény-sorozata arra keresi a választ, hogy a világon élő magyar diaszpóra közösségekre hogyan hatottak a 2020-as év eseményei.

Előadás-sorozatunk egy Föld körüli utazásra invitálja Önöket: az egyes megállók alkalmával az adott régió diaszpóra közösségével foglalkozó kutatóval fogunk beszélgetni a közösség helyzetéről, mindennapjairól és jövőbeni terveiről.

Első alkalommal, 2020. november 13-án magyar idő szerint (CET) 15 órától Köves Margit a Delhi Egyetem tanára és Wilhelm Zoltán habilitált egyetemi docens, az Ázsia Központ igazgatója, a Balassi Intézet Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ korábbi igazgatója lesz a vendégünk.

A Zoom platformon megvalósuló előadás-sorozat ingyenes, de előzetes regisztrációhoz között, melyet itt tud megtenni (https://diaszporaprojekt.org/hu/regisztracio) A regisztrációt követően e-mailen küldjük el a csatlakozáshoz szükséges további technikai részleteket.

Szeretettel várjuk Önöket online rendezvényünkön!"