Esszépályázat

Esszépályázat
02/23

2020. február 23.

02/23

2020. február 23. -


Mivel az indiai kulturális napot a koronavírus-helyzet miatt az eredetileg meghirdetett időpontban nem tudjuk megtartani, és jelenlegi terveink szerint ősszel rendezzük meg, ezért az esszépályázat határidejét is meghosszabbítottuk: a pályázatokat 2020. szeptember 10-éig várjuk az alább leírtak szerint.

Esszépályázat

Az Indológia Tanszék az ELTE Bölcsészettudományi Karán ősszel megrendezendő indiai kulturális naphoz kapcsolódóan esszépályázatot hirdet, amelyre max. 1000 szó (1,5-es sorközzel kb. 3 oldal) terjedelmű magyar nyelvű esszéket várunk az alábbi témákban:

1. Az én Indiám
2. Nem csak a Tádzs Mahal! India rejtett kincsei

A pályázat mindenki számára nyitott: egyetemi hallgatók, középiskolások és más érdeklődők esszéit egyaránt várjuk. Egy pályázó két témában is nyújthat be esszét.

A pályázat jeligés. Kérjük, hogy a pályázók a kinyomtatott, jeligével ellátott (és a szerző nevét értelemszerűen nem tartalmazó) esszé mellé egy külön kis méretű borítékot mellékeljenek, amelyen csak a jelige szerepel, és amely a jelige feloldását, vagyis a pályázó nevét és email-címét tartalmazza.

A pályázat beküldhető postai úton az ELTE BTK Indológia Tanszékének címére (1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8/A), illetve a BTK Trefort kerti kampuszán a 4/A épület portáján személyesen is leadható az Indológia Tanszék nevére. Kérjük, hogy a borítékra írják rá: „Indiai kulturális nap – Esszépályázat”.

Határidő: 2020. szeptember 10., csütörtök.

Az esszéket az Indológia Tanszék oktatóiból álló bizottság értékeli. A két téma első három-három helyezett pályázója az Indiai Köztársaság Nagykövetsége által felajánlott értékes jutalomban részesül, amelynek átadására a kulturális nap folyamán kerül sor. A díjazott esszéket ezt követően az Indológia Tanszék honlapján (ind.elte.hu) is közzétesszük.

 

További információ:

Ittzés Máté tanszékvezető
ELTE BTK Indológia Tanszék
e-mail: ittzes.mate@btk.elte.hu