Épületünkről

Épületünkről

Tanszékünk az ELTE BTK főépületének belső udvarán álló, fehér falfestésű Ifjúsági épületben található. Egykor, amikor a Múzeum körúti kampusz még az egész egyetemnek volt hivatott helyet biztosítani, e kezdetben egyemeletes ház kollégiumként működött. Később, a 20. század második felében, amikor további két szinttel magasították, a kampusz a Természettudományi Karé volt, így itt földrajzi és geokémiai kutatómunka folyt.

A Bölcsészettudományi Karnak a Piarista köz épületéből jelen helyére költözését követően az Indológia Tanszék (korábbi nevén Indoeurópai Nyelvtudományi Tanszék) ezen az épületen a Latin, illetve a Görög Tanszékkel osztozott. Kampuszunkat 2006-tól fokozatosan felújították, így utóbbiak költözésével orvosolódott a helyhiány. A felsőbb emeleteken a felújítás óta karunk Szakmódszertani Központja működik.

Tanszékünk oktató- és kutatótevékenységének színtere az épület első szintje, ahol egy nagy szemináriumi terem mellett a tanári szobákban elosztva kapott helyet hazánkban a maga nemében egyedülálló szakkönyvtárunk gazdag anyaga. Nemrég megújult tantermünket az évek során sok indiai tárggyal díszítettük, bizton állíthatjuk hát, hogy a kampusz legbensőségesebb, legkellemesebb hangulatú, legeredetibb helyisége a miénk!