MA-képzés

MA-képzés

MA-képzés

Az alapképzésünkre vagy minorjainkra építő kétéves indológia mesterszakon (MA) a hallgatóknak a szanszkrit, illetve hindí nyelv közül specializációt kell választaniuk, a képzés jellegéből fakadóan ugyanakkor az előnyben részesített nyelv mellett a másikat sem hanyagolják el teljesen. E képzésre 2019-től már külföldi hallgatók jelentkezését is várja tanszékünk. Tanegységlista  Záróvizsga & szabályzatok

Ön más szakon végzett? Jöjjön hozzánk mesterre!

A bolognai rendszer lehetőséget biztosít az alap- és mesterszakok közötti jobb átjár­ha­tó­ságra. Abban az esetben, ha olyan hallgató érdeklődik, aki más képzésben, akár más egyetemről már rendelkezik egy legalább BA-szintű diplomával, az is jelentkezhet 50 kreditnyi (lényegében egy minor programnak megfelelő) kurzuscsomag elvégzését követően mesterképzésünkre. 

Ez a mesterképzésünkhöz vezető másik út nyitva áll nemcsak az iranisztika, arab, kínai, tibeti, filozófia, valamint kulturális antropológia és művészettörténet szakosok előtt, hanem a nemzetközi tanulmányok, a közgazdasági és üzleti képzések hallgatói számára is!